Important CHO MCQ Test 8

Published by Dr.Vivekanand V. Ghodake on

Community Health Officer Free Exam, CHO MCQ Free Test series, CHO Marathi doctor, CHO Important 20 MCQ, CHO Question, Maharashtra CHO Exam 2020,
शेअर करा - आरोग्य विषयक खालील माहिती आवडल्यास नक्की शेअर करा.

CHO free MCQ Test Series, CHO Marathi doctor, CHO Important 20 MCQ with answers, Maharashtra CHO Exam 2020

Get Result with Correct Answers. No need of login. Community Health Officer, CHO MCQ with answers.

27 September 2020 CHO Important MCQ, Solve the following questions

Join our Telegram group for more updates. To join Telegram click on the link given below

https://t.me/CHO_MCQ_Free_Test .

To join our WhatsApp group Click on link given below

https://chat.whatsapp.com/IzFSQEMMZgg1djn0hJggFH

28 September 2020 CHO Important MCQ:-

1) How can healthy BIRTH SPACING be accomplished?

a) Rhythm Method

b) Barrier Method

c) Hormonal Method

d) All of the above

Correct Answer d) All of the above

2) Which of the following is not a Sexually Transmitted Disease-
A) Syphilis
B) Gonorrhea
C) Fibroid uterus
D) HIV

Correct Answer C) Fibroid uterus

3) Cholera is

A) Waterborne diseases.

B) Airborne disease

C) Genetic disorder

D) None of the above

Correct Answer A) Waterborne diseases.

4) Who is considered a new case of Tuberculosis-

A) TB patient who has never had any treatment for TB or has taken any anti TB drugs.

B) TB patient who has taken treatment for TB for less than one month

C) Both of these

D). None of these

Correct Answer C) Both of these

5) All of the following are water-borne diseases, except-

A) Cholera

B) Mump

C) Hepatitis A

D) Typhoid

Correct Answer B) Mump

6) Measles can be eliminated by-
A) Proper treatment

B) Vaccination

C) Both of these

D) None of these

Correct Answer B) Vaccination

7) Artemisinin-based combination therapies (ACTS) are used for the treatment of-

A) Dengue

B) Chicken guinea

C) Tuberculosis

D) Malaria

Correct Answer D) Malaria

8) HIV infection is caused by-

A) Virus

B) Bacteria

C) Fungi and parasites

D) None of these

Correct Answer A) Virus

9) What is true about Hepatitis A-
A) Communicale disease
B) Transmitted through contaminated food and water

C) Caused by hepatitis A virus

D) All of these

Correct Answer D) All of these

10) What is true about Typhoid-

A) It is caused by a virus

B) Spreads by droplet infection
C) Affects Intestine

D) Affects kidneys

Correct Answer C) Affects Intestine

11) What is the name of the vaccine against Cervical Cancer-
A) Hepatitis

B) Antiviral vaccine

C) IPV vaccine

D) HPV vaccine

Correct Answer D) HPV vaccine

12) Asthma can be prevented by-

A) Preventing exposure to allergens
B) Take vaccine against asthma

C) Taking medicines regularly

D) None of the above

Correct Answer A) Preventing exposure to allergens

13) Which of these is not a reason for hypoglycemia-

A) Skipping a meal

B) Less physical activity-
C) Taking more than the recommended dose of insulin
D) The side effect of anti-diabetic drugs

Correct Answer B) Less physical activity-

Top 5 Books For CHO & Nursing Exam:-

  1. Target High Hindi Book & Target High English Book
  2. NHM (CHO) Community Health Officer Competition Guide
  3. NHM (CHO) COMMUNITY HEALTH OFFICER KI BHARTI PARIKSHA HETU GUIDE
  4. CHO competition Exam guide book – NHM Community health officer (Hindi) Paperback
  5. Staff Nurse Recruitment Exam (Latest) with Over 3200 MCQ’s + 7 Model Test Papers Useful in All Exams Paperback

14) Full form of IDD is-

A) Brain Idiopathic dilation disorder

B) Impetigo deficiency disorder

C) Iodine deficiency disorder

D) Infantile digital disorder

Correct Answer C) Iodine deficiency disorder

15) IN Atherosclerosis, the blood vessels become-

A) Thick and stiff

B) Fragile

C) Elastic

D) None of the above

Correct Answer A) Thick and stiff

16) Which ingredient has a high content of Fluoride-

A) Black rock salt

B) Iodine salt

C) Sugar

D) All the above

Correct Answer A) Black rock salt

17) The types of screening tests available for cervical cancer are?

A) Pap Smear Test

B) Visual Inspection with Acetic Acid

C) Testing for Human Papilloma Virus for high-risk HPV types

D) All the above

Correct Answer D) All the above

18) The common risk factors for cancer are, except-

A) Tobacco and family history

B) Alcohol and smoking

C) Pollution and radiation

D) Exposure and contact with cancer patient

Correct Answer D) Exposure and contact with cancer patient

19) Osteoporosis is due to deficiency of which mineral-

A) Potassium

B) Calcium

C) Iron

D) Zinc

Correct Answer B) Calcium

20) In order to achieve the vision of Universal Health Coverage (UHC), The government of India initiated-

A) Aarogya Bharat Yojana

B) Pradhan Mantri Jan Aaarogya Yojana

C) Ayushman Bharat Yojana

D) Ujwala Yojana

Correct Answer C) Ayushman Bharat Yojana

Digiprove sealCopyright Material Don't Copy © 2020 Vivekanand Ghodake

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !! कॉपीराईट केलेली माहिती, कॉपी करू नका.
%d bloggers like this: